Saturday, March 6, 2010

Sembang Corner 9

Salam,
Jika saudara/saudari ada apa-apa yang mahu dikongsikan bersama, sila kemukakan di ruang 'Sembang Corner 9' ini.


Untuk makluman, ini adalah sembang corner terakhir sebelum blog ini ditutup pada 13 Mac 2010.



37 comments:

Mohd Shafawi said...

Assalamualaikum.
Bila En Nan tulis Sembang Corner 9, adalah sembang corner yang terakhir sebelum Blog MyClassyik ditutup, hati ini rasa sayu bila mengenangkan sesuatu yang sangat berharga ini akan hilang dan berakhir.
Harap En Nan dapat adakan blog yang lain agar ukhuwwah dan tautan hati pelajar dan pensyarah terus berpanjangan.
Terima kasih di atas segala ilmu yang telah diberikan kepada kami dan jutaan kemaafan di atas segala tingkah laku yang tidak menyenangkan En Nan sepanjang kuliah berlangsung.

hawani said...

Salam,
En. Nan, artikel saya hilang dalam blog lepas saya masukkan gambar buah-buahan di catatan baru.masalahnya gambar buah ada tapi jurnal saya hilang. Macam mana nak buat?

Rosmawati Mukhtar (202132) said...

Salam.
Sedih lak rasanya bila en nan cakap ruangan ni yang terakhir...terima kasih en nan atas segala ilmu yg telah dicurahkan. Doakan kami berjaya dan kami semua akan sentiasa mendoakan en nan semoga berjaya dan berbahagia di dunia n akhirat.
"TERIMA KASIH CIKGU!"

aisya2010@gmail.com said...

Salam...en.nan...harap dapat buat satu blog lagi lepas ni walaupun blog ni dah ditutup....please...en.nan..

wafa' said...

salam..en.nan,..walaupun saya ni buta IT, tapi saya dah celek sikit sakarang ni. sedih la plak bila corner ni dh nk tutup. saya rasa sronok sekarang ni. terima kasih cikgu...byk menda baru yang saya dah belajar. saya akan aplikasikan apa yang saya belajar. TERIMA KASIH SIFU.

Nurul Jalal said...

akm. walaupun blog myclass ditutup. harap kami boleh terus berhubung dengan e. nan melalui blog peribadi en. nan. Boleh encik nan bg tau URL blog ?

malikiramli said...

Assalamualaikum....En. Nan, bila En. Nan kata akan tutup blog ini saya rasa macam satu kehilangan dalam diri. Dalam subjek ni ada kelainan, tautan rasa terbina bila selalu berbicara. Mungkin saya kurang ambil bahagian tapi saya selalu mengikuti. Terima kasih atas kesabaran melayan kerenah kami ......

Laila.Zuriah said...

askm....sedih pulak rasanya bila en. nan nak tutup dah blog nie....rasanya dalam sem ni...en.nan adalah lecturer yg paling rapat dgn kami...sbb selalu berhubung dlm blog...

terima kasih en. nan....byk yg kami pelajari dr en. nan...w/pun saya dulu ambil jurusan IT(dulu just bljr bhs jomputer mcm java) tp IT yg en. nan ajar(terutama blog) byk membantu saya 'merapatkan diri' semula dgn dunia IT....terima ksih en.nan

hafizah said...

salam
huhu saje je nak menyibuk memandangkan ini sembang finale kita..
Alhamdulillah 'cuti'belajar sebulan... boleh la berehat sekejap. lepas ni nak pecut pulak rakan-rakan, gunakanlah peluang 'cuti' ni dengan sebaik-baiknya.
selamat bercuti..
kesempatan bercuti ni saya nak cover tugas2 saya yang masih menimbun ni

p.s selamat cuti sekolah juga.

fakir ila Allah said...

salam. en.nan saya terpanggil juga untuk beri komen setelah en,nan umum akan tutup blog my class, saya harap penutupan my clas ini sebagai sementara saja, saya sangat2222 berharap ia akan beroperasi semula sebagai perhubungan tautan ukhwah antara guru dg murid.lagi satu hari peperiksaan hari tu en.nan ada sebut kumpulan yang tak hantar asign exces termasuk kum pulan saya.tapi yg sebenarnya saya dah hantar pada hari akhir kuliah di pcb hari tu.harap en. nan boleh semak balik, terima kasih

H. Hasnan said...

Fakir,

Nanti saya semak round 2. Kalu dah hantar soft copy, saya boleh print.

Semester 2 nanti, anda pensyarah lain. Jadi masa tu, fokus anda banyak pada kursus-kursus berkenaan.

Jadi, mungkin blog ini anda tak sempat lihat pun sebab tak ada kepentingan.

Blog Peghulu Ustaz Efendy boleh jadi saya blog rasmi untuk kohot 2.

Mungkin kita ada cara lain untuk berkomunikasi.

ibnu umar said...
This comment has been removed by the author.
ibnu umar said...
This comment has been removed by the author.
ibnu umar said...

Akum En.Nan,nak tanya sikit kenapa dalam blog saya setiap kali saya tulis @ masukkan gambar pada mula-mula dia keluar tapi bila buka kali kedua dia keluar tajuk saja, kalau nak tengok kena tekan kat tajuk,baru terpapar.mcmmne caranya kalau boleh saya nak terus terpapar di tempat asalnya tanpa perlu tekan pada tajuk? terima kasih.

Salam Ukhuwwah... said...

salam...

sayu rasanye hati apabila baca komen sahabat2.terima kasih atas segala ilmu yang dicurahkan.

Normadati Mat Kail said...

salam...

rindunye...bila terkenangkan nostalgia belajar it dulu...mula2 belajar rasa putus asa juga sebab susah tp bila dah akhir ni rasa sedih lak.semakin lama semakin rasa seronok lak belajar terutama bahagian blog nie...

tQ atas segala tunjuk ajar En. Hasnan Hassan.

cherahmah73 said...

Salam....
sayu gak bila tahu sembang corner ni adalah yang terakhir untuk kita saling berhubung dan bertanya khabar..pun begitu, dihrpkan agar tautan ukhuwah sentiasa berpanjangan dan mekar di hati.

azie75 said...

Akum.....
TQ diatas tunjuk ajar en. nan selama ini,saya akui saya memang x tahu it tapi alhamdulillah sekarang ini minat pulak!
sedihnya nak berpisah.......

Hasnan Hassan said...

Ibnu Omar,

Ini masalah rumit nak jawab dalam blog. Berikan URL blog anada supaya saya boleh lihat dan cuba selesaikan masalah tersebut.

Shahrina Sha'ari (202251) said...

Rasanya sayalah insan yang paling sedikit mengambil peluang untuk bersembang dengan rakan2 melalui alam maya ni dek x cukup waktu bile dah sampai kat rumah. Bukanlah nak tunjuk yang saya sorang je ada anak tapi betul2 x sempat, malam ni barulah ada sikit masa untuk membuka ruangan blog en nan dan rakan2 yang lain.

Walaupun bukan selalu saya dapat meluangkan waktu untuk melayari internet tapi saya berharap sangat sembang corner ini dapat diteruskan supaya kita semua boleh bertukar2 pengalaman dan bercerita.

Terima kasih en Nan di atas segala tunjuk ajar yang telah diberikan selama ini.

Nasihah Hasbullah said...

Salam en.nan,
Pkabor? D'ksmptan t'akhir nie,sy nk ambk ksmptn ucp time ksih kt en.nan & sme rkn2 yg lain ats tnjuk ajr & sme ilmu yg d'curahkan.
sy jgk nk mntk maap klu ade silp slh spnjg brgelar murid en.nan (t'tido dlm kls, xtumpu prhatian, ngelat skit sbnyak).
Sesungguhnya sme itu bukn d'sengajakan....
doakan kjyaan kmi sme ye en.nan..
skali lagi TERIMA KASIH CIKGU!!!!

Munirah Binti Embong said...

Salam en. Nan, malam ni dapat luangkan masa duduk depan pc ni lama sikit sambil menyiapkan tugasan terakhir...

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan...

Saya juga nak mohon berbanyak-banyak kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang proses pembelajaran saya dengan En.Nan...

Moga En.Nan dan kita semua dirahmati dan bahagia selalu... ameen..

cherahmah73 said...

Salam en Nan,

Kata pepatah..
patah tumbuh hilang berganti,
namun.. en Nan sukar dicari ganti,
mohon dimaafi kesilapan diri,
agar ukhuwah terjalin suci,
hidup sentiasa diberkati Ilahi.

NurulHuda Mohd Adanan (202112) said...

time kasih di atas segala tunjuk ajar yang telah diberi oleh en nan...

Nor Haida Md Rufiah said...

salam..
Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan..Banyak yang saya pelajarim tentang IT...

.: norsyida_hasim (202097) SMU(A) Tarbiah Mardhiah Panchor Kemumin, Kota Bharu, Kelantan :. said...

salam...
nape x on kn aje blog ni e.nan?
nwy, thnx 4 evrythgs, sowie 4 anythngs..

Nor Marni Bt Mohd Khalid said...

terima kasih pada en nan atas segala ilmu.. banyak yang dapat saya pelajari dari kelas ini..saya begitu bertuah kerana berpeluang mengikuti kuliah ini. thank a lot en nan..

marzila.mdyunus said...

En.nan. halalkan lah segala ilmu yang en.nan bagi. syukurlah dr buta it jd celik lah sikit. ini semua kerana en nan. apapun saya harap sgt sy boleh lulus dengan cemerlang dlm subjek ni.....

Auni Nafeesa said...

Salam,
En Nan,
Saya pohon jasa baik en nan supaya mengekalkan blog yang sedia ada ni, terlalu bnyak peluang yang boleh kami mnfaatkan darinya.. saya juga ingin memohon jutaan kemaafan atas sgala ksilapan, terima kasih juga kerana telah bnyak memberikan tnujuk ajar ilmu it ini. Moga ukhuwwah yg di bina ini kan kekal hingga ke akhirnya..

Auni Nafeesa said...

En Nan.. Auni nafeesa ni blog untuk anak saya..-fikry202168.blogspot.com

H. Hasnan said...

Mohd Fikry,

Hebat lah. Umur 5 bulan dah ada blog sendiri.

Ayahnya mesti seorang yang canggih ICT.

norlida ibrahim (202150) said...

salam en nan...saya sangat berterima kasih pada en.nan sebab dengan tunjuk ajar yang tidak berbelah bagi pada kami semua dapatlah hasilkan blog-blog yang sangat cantik lagi canggih...saya harap ilmu ini akan terus digunakan sampai bila2...thx en. nan....)

norlida ibrahim (202150) said...

salam en nan...saya sangat berterima kasih pada en.nan sebab dengan tunjuk ajar yang tidak berbelah bagi pada kami semua dapatlah hasilkan blog-blog yang sangat cantik lagi canggih...saya harap ilmu ini akan terus digunakan sampai bila2...thx en. nan....)

nisfarina (202129) said...

salam en.nan...may b nie adlah coment terakhir saya b4 blog nie ditutup untuk diedit semua hasil kerja kami2 4 dis session.tnhx lotsss ats keperihatian dan ilmu yang diberikan...4 ur info, sy penah sekali guna pendekatan "ICT dlm Pendidikan". Ternyata sekali pelajar2 saya really enjoy dan try to adapt dgn teknologi Internet. seronok bila dgr perkataan "wow" daripada mereka...Terima kasih EN.

SHARIFAH CHE HASSAN said...

camana nak "creat account"untuk login portal uum.Tuan penghulu tlg terangkan leh tak?

SHARIFAH CHE HASSAN said...

kami nak buat kumpulan berdasarkan tempat tinggal kerana mudah nak sampaikan walau bukan dalam talian.Sesiapa berminat sila senaraikan:nama/alamat penuh(supaya dapat dihubungi secara insani)/no tel dan log masuk di ...ustazah ict..kawasan kami:pasir mas

SHARIFAH CHE HASSAN said...

salam ust efendy''' boleh x beri url mereka yang tnggal di sekitar pasir mas(tanah merah ,r panjang,meranti,pohon tanjung,tumpat,salor dll)