Monday, February 15, 2010

Tugasan - Peringatan 2

Salam,

Sila ambil maklum bahawa tugasan Ms Publisher dan Ms Access akan dipungut pada hari Sabtu minggu ini bersamaan 20hb Februari 2010.

Ms Publisher
1. Hard copy dicetak berwarna dan dikelip 1 (satu sahaja) dipenjuru atas sebelah kiri.
2. Soft copy dihantar kepada ketua kumpulan (sesiapa yg bertanggung-jawab) dan diburn dalam satu (1) CD untuk kumpulan berkenaan sahaja.
3. Nama fail : No. matrik_Nama (contoh : 123456_Alimudeen)

Ms Access
1. Hard copy dicetak dalam format PDF.
2. Pastikan ada 'cover page'
3. Kelip 1 (satu sahaja) di penjuru atas sebelah kiri.
4. Soft copy dalam format PDF dihantar kepada ketua kumpulan dan diburn dalam 1 (satu) CD untuk kumpulan berkenaan sahaja.
5. Fail : No. matrik_Nama (contoh : 123456_Alimudeen)























Foto dari koleksi lensa JAW

8 comments:

Mohd efendy Bin Hj.Daud said...

Assalamualaikum buat En Nan dan rakan seperjuangan...

Blog saya yang meragam dua tiga hari ni sampai tak boleh nak komen...kini boleh komen doh...kalau kalian ada waktu dan peluang...silalah kunjungi dpyik.blogspot.com

Segala kerjasama yang rakan-rakan berikan itu diucapkan jazakumullah khairan

Nur Jannah said...

Assalamualaikum Buat En Hasnan....
Saya dan kengkawan kat ulu kelantan ni mengalamai masalah sikit, iaitu tak pandai nak buat ms access dalam bentuk pdf tu..dah cuba tapi tak menjadi... pada siapa perlu diminta pertolongan?...

. said...

Nur Jannah,

Fail manual Access dalam Ms Word itu di tukar ke PDF sahaja. Bawa fail tu ke kelas nanti kawan-kawan boleh tolong tukarkan ke PDF.

Dalam beberapa saat sahaja prosesnya. Walau pun kawanboleh tolong tapi Puan mesti tahu cara nak tukarkan kepada PDF tu juaga.

Selamat mencuba

Akmanizam bin Mat Jusoh @ Abdullah said...

InsyaAllah saya dan kawan-kawan seperti cikgu Abdul Rahman & Ustaz Aris boleh bantu untuk convert / bimbing sehingga dapat convert ke format pdf. Kami dah ada software seperti PrimoPdf dan CutePdf, dah diuji dan Alhamdulillah berhasil.

ROSMAINI BINTI MOHAMAD said...

emmm...dah seminggu xsmpat nk chek blog...menarik gak background baru en Hasnan ni...
asgmt saya tinggal skt je lg nk siap

cherahmah73 said...

Salam en.Nan,
Saya juga baru sempat tengok blog ni.Lo ni masih lagi sibuk coz aktiviti ko belum selesai..hari-hari balik lewat, walau bagaimanapun saya akan cuba setakat yang termampu untuk menyiapkan tugasan

Hasnan Hassan said...

Rosmaini,

Bila ada foto maka background hitam nampak cantik, Pilih aja dari template yang ada. 2 klik dah jadi. Jom cuba.

Hasnan Hassan said...

Cherahmah73,

Pakat buat dengan rakan-rakan kat sekolah.