Wednesday, January 27, 2010

Ujian Progres - 2 (sambungan)

Salam,

Sila gunakan ruang ini untuk menyambung isu yang begitu hangat dibincangkan.

Untuk makluman semua, sehingga ini hanya kira-kira 20% bilangan pelajar kursus ini (lebih kurang 40 komen) yang memohon agar 'ujian progres' ditiadakan.

Sila ambil maklum bahawa ada lagi 80% bilangan pelajar (majoriti) yang bersetuju secara senyap untuk ujian ini dijalankan.

Apa kata anda?

47 comments:

Nik Norhafiza Binti Seman said...

Baiklah, saya maklum dan bersetuju dengan pendapat majoriti.Terima kasih...

fakir ila Allah said...

saya setuju kalau ujian x ada, mungkin ramai yang belum tahulag lagi ttg ujian tu kot.

Siti Nurfadhilah Abdul Ghani said...

Salam...
mungkin kawan2 yang lain belum berkesempatan untuk lawati blog kita yang sentiasa panas ni...
saya yakin En. Nan pasti ramai yang bersetuju dan mohon supaya ujian progres tidak diadakan memandangkan bebanan tugasan dan kekangan masa pada masa sekarang...rasa xcukup tangan kaki dah..huhu..

shahrina said...

saya pun setuju dgn siti, ramai lagi kwn2 yang x sempat nak jenguk blog dengan isu yang mcm goreng pisang panas ni en. Nan. cuba lah tanya mase kelas nanti, saya pasti ramai yang akan angkat tangan SETUJU ujian kita dibatalkan...

Laila.Zuriah said...

betul tu shahrina....saya pun setuju dgn idea undian dlam kelas....

Laila

Wan Saadah said...

askm...

saya pun amat bersetuju dengan idea rakan-rakan di atas. kita undi dalam kelas...rasanya ramai yang setuju untuk batalkan ujian progress

Suzana Abdul Rahman (202083) said...

ya betul....mari kita undi dalam kelas....

Mohd Yusof said...

askm...

rasa2nya ramai yang setuju untuk batalkan ujian progress. cuma ramai yang tidak berkesempatan untuk memberi komen....marilah kita ngundi dalam kelas

zulfikri said...

saya setuju dibatalkan.ikut majoriti.lagipun ambo tak sempat nak jenguk bini.dahla bini duk jauh

MINIE'S BLOG said...

Nti vote dlm class baru fair n square. Sy trima seadanya, ada ujian xape, xada lg baik. Bkn apa, xada kesempatan nak beri tumpuan 150%.

mohd azhar n norazizah said...

akum....
saya AMAT BERSETUJU ujian progres dibatalkan.

Ct-HaLwaNi (202163) said...

salam...
saya bersetuju ujian progress ini dibatalkan.

ikah rafikah said...

says pun sangat bersetuju ujian progress ditiadakan terus..& saya mewakili juga beberapa rakan yg belum berkesempatan masuk blog nie. kesian kitorang en.nan, sampai ada yg pegi CC semata2 cari line internet..ada yg baru daftar streamyx & masih ramai yg terkial2 survey berukband utk dibeli...ups..broadband..:)

Hasnan Hassan said...

Ikah Rafikah

Tak payah sampai nak daftar streamyx atau nak beli broadband. Blog ni cuma satu assignment sahaja.

Macam cerita REKAAN shaja ni! Pergi CC aja OK

ADS 2028 said...

salam...
saya setuju guna suara majoriti undi pasal progress tu....xder lagi baik sbnrnya....

sharifah202241 said...

saya pun bersetuju ujian ditiadakan memandangkan tugasan yang begitu banyak dan ramai yang terpaksa pergi ke cc untuk buat tugasan....so memakan masa tambah lagi...blog ini terlalu asing bagi kami.komputer pun baru kali ini disentuh......salam ukhwah

sharifah202241 said...

kami juga bersetuju ujian ditiadakan.kami yang dimaksudkan: 1.sharifah che hassan....2.hasmidah hamat 202244...3.hazlina abdul rahman 202154....4.nurulain binti muhamad 202121...salam ukhwah...

Mathny said...

Assalamualaikum...
saya Mathny binti Mohamed, 202152...100% bersetuju dengan suara majoriti...tiada ujian progres...ramai yang belum tahu pasal isu hangat ni..kalau tahu...saya percaya...100% undian...hehehe...:)

Salam Ukhuwwah said...

salam en hasnan..
saya juga setuju untuk buat undian dalam kelas minggu depan memandangkan ramai sahabat yang tidak berkesempatan ke cc untuk membuka blog.

antara sahabat yang menyokong :
1. Normadati Mat Kail
2. Aziera Asnawi
3. Nor Marni Mohd Khalid
4. Rafiyatu Hadawiah Che Ali
5. Nor Haida Md Rufiah
6. Siti Azma Ibrahim
7. Shukran Jaafar
8. M'atar Shamsi Yusof

Mathny said...

Salam kekawan...
join blog saya...untuk tandakan undian anda berkenaan ujian progres...mudah nak kira peratus...

Hasnan Hassan said...

Salam Ukhuwah

Boleh beri tahu tak - berapa ramai agaknya yang kena ke CC untuk buat assignment blog.

Dalam kelas tidak ada yg bangkitkan masalah ini. ini. Pegi CC 2 jam beres lah asignment ni. Tak apa - Hai Raya Cina nanti kan sekolah cuti.

Mohd efendy Bin Hj.Daud said...

Assalamualaikum en Nan dan rakan semua....nampaknya boleh dianggap semua pelajar tak nak ujian progres tu....Yang tak hantar komen tu mungkin ikut hukum usul Fiqh...Diam itu tandanya SETUJU @ REDHA...walaupun utk tujuan persetujuan kawin...wallahua AAlam???

ULUL AZMI BIN HASSAN said...

salam ukhuwah.....

saya pun setuju sgt2 lah tidak diadakan ujian progres...tq

zuriah said...

salam...nie saya baru nak tambah...tak berkesempatan sbnrnya....saya pun setuju sangat2 jika UJIAN PROGRESS di BATALKAN...cukup dah dgn assigment yang bertimbun-timbun nie....memanglah bagi En. Nan, benda2 assigment nie benda mudah tapi bagi saya yang bukan dari jurusan IT terasalah jugak payahnya...apatah lagi kekangan masa yang jadi hal utama....

Hasnan Hassan said...

Ust Efendy

Salam

Setakat ini hanya satu penghulu sahaja memberi pendapat.

Ada empat lagi penghulu/penghuluwati yang belum memberi pandangan. Mungkin mereka bersetuju dengan saya kot.

nik normawati said...

Assalamualaikum en Nan.

Cik Nan kan orang yang baik hati,takkan cik Nan tak kesian kat kami ni....kalau ujian progrees tu di batalkan jutaan terima kasih saya ucapkan.

ZAITON MOHAMAD NOOR said...

cik nan, berapa markah untuk blog? saya dah habis(ultimate) creative nie...saya setuju ujian progressive tak ada...

noor zalena mat zali said...

salam e. Hasnan ...

saya pun setuju kita ngundi dalam kelas nanti. Tak utarakan dalam kelas sebelum ni ,mungkin masing-masing dah pening ngan assingment n letih sangat dgan kerja kat skolah n asigment sem ni.atau malu kot nk tanya.sedikit sahaja yang dari bidang IT.jadi kurang biasa sikit.kira ikut majoriti pengundian nanti...

azizawati said...

askum,
sekali lagi saya menyokong aagar ujian tu di tiadakan je la....nak siapka blog ni pun satu hal...bukan la susah tp rumit je.. sbb tak celik IT...

rabihah mustaffar said...

saya setuju ujian dibatalkan. batal BATAL batal BATAL batal BATAL tal tal tal........

Mohd efendy Bin Hj.Daud said...

Assalamualaikum...
Agaknya penghulu /penghuluwati sibuk dengan tugasan rutin tu...sampai tak sempat nak bukak blog KITA ... ni...apapun saya harap mereka setuju dengan suara majoriti kita ni...

hafizah said...

Assalamualaikum...
saya tertinggal keretapi rupanya...selepas seminggu tidak dapat melayari internet, rupanya isu ujian progres sedang hangat dibincankan. saya amat BERSETUJU ujian progres dibatalkan...
Saya rasa sahabat-sahabat semua pun setuju sebab masing-masing sibuk di sekolah.
emm apa kata En Hasnan buat polling kat blog ni? Mungkin ramai yang akan undi...sekadar cadangan.

nor asima said...

Assalamualaikum

sebelum bersetuju dengan cadangan ini,saya ada satu pertanyaan. kalau tak silap saya markah ujian progress mewakili 20% markah keseluruhan. jika ujian progress tiada, peratusan tersebut dibawa ke final atau macam mana?

Arwa Dina Ghazali said...

assalamualaikum...saya menyokong ujian progres DITIADAKAN. TQ

Muhammad Azzam said...

assalamulaikum...saya menyokong kumpulan yang sokong ujian progress ditiadakan

Hasnan Hassan said...

Nor Asima

Salam ..... Peratusan tak boleh ubah: 60% Tugasan (termasuk Ujian Progres) dan 40 Final - TETAP. Cumanya, SEANDAINYAlah tiada maka agihan markah tugasan ialah 60% juga tanpa ujian progres.

Kot-kot lah. Maka itu lah kaedahnya.

kasuwani said...

a'kum...saya memang sokong ujian ditiadakan. cuma setakat ni, hanya 20% yang menyokong, yang lain senyap. sebenarnya, yang senyap tu bukan tanda setuju macam tok ngulu kate kalau kawin, senyap tanda setuju. kalau dulu ye, tapi sekarang tidak. kebanyakan senyap sebab tiada masa untuk memberi komen dan segelintirnya tidak tahu memberi komen (tidak biase berBLOG)..Saya wakil kawan2 yang senyap ni, minta ditiadakan ujian...cukuplah sekadar assigment ni yang banyak memberi ilmu dan input berguna...

Rosmawati Mukhtar (202132) said...

Salam...
betuk kt kasuwani tu.....ramai kwn-kwn yang tak biasa ngan blog ni...so diorg mgkin tk thu citer ni lagi ataupun tak reti cm mana nk post comment tu....Mr Nan....sy setuju sangat ujian progress diTIADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAkan....

Normadati Mat Kail said...

salam..

saya menyokong sahabat2 agar DITIADAKAN ujian progress.Ini pandangan kali ketiga saya...:)

daripada :
Penghuluwati

Hasnan Hassan said...

Normadati,

Salam .....anda menyokong sahabat anda. Berikan justifikasi kenapa? Nak dengar dari Penghuluwati pulak.

Ust Efendi kata diam tanda setuju tapi ada yang kata zaman sekarang bukan macam itu.

siti norfadelah said...

Salam...rasanya belum terlambat utk saya menyatakan sokongan terhadap saranan semua kekawan...sokong 100%...

En.Hasnan,
kami amatlah berterima kasih sebenarnya atas tunjuk ajar cik.banyak yang kami belajar...namun kekangan masa dan kerja menghalang kami semua..apatah lagi kami kebanyakanya dah berkeluarga...sedaya upaya kami cuba buat yang terbaik...saya juga ingin menyokong kata2 ikah rafikah....terpaksa beli broadband....semuanya kerana kekangan masa untuk ke CC...lebih2 lagi dok beranak kecik ni....

Apa pun tima kasih banyak2 atas usaha En. hasnan utk menjadikan kami guru yang serba boleh dan berkemahiran...

Hasnan Hassan said...

Rosmawat,

Bertenang!!!! Anda yg cadangkan supaya tengok ikan-ikan di blog anda tu.

hazlinaomar said...

en.nan, saya ni adalah orang pertama yang menyampaikan usul minta ujian dibatalkan dan untuk pengetahuan en.nan saya juga adalah penghuluwati.apa yang saya suarakan tu adalah daripada permintaan rakan-rakan yang lain.

Hasnan Hassan said...

Kasuwani,

Anda kata "ada rakan tidak tahu memberi komen dalam blog" Saya berpendapat cuma mereka tak biasa aja buat permulaan ni.

Tengok komen rakan anda Kak Mah 'cherahmah73' yang dah pun selesa gunakan blog.

Hasnan Hassan said...

Hazlina,

Saya masih ingat pernyataan usul tersebut.
Teima kasih kerana menyampaikan usul rakan-rakan anda.

Sedang baca komen anda dan rakan. Nak baca justifikasi sdr Normadati dulu. Ust Effendi dah beri pendapat dah.

zubaidah said...

salam wrt...majoriti ramai yang menyokong ujian progress DITIADAKAN..saya setuju sangat2...dan saya sokong pendapat sahabat...bukan aperrr tugasan yang ada ni pun masih pening2 lalat...

Hasnan Hassan said...

RUANG INI DITUTUP.
Ruang ini dah terlalu panjang

Sila sampaikan komen anda di 'Ujian Progress 3'.