Thursday, January 14, 2010

Sembang Corner 2

Salam,

Sila gunakan 'Sembang Corner 2" pada minggu ke dua ini bagi menggantikan Sembang Corner 1.

Semoga anda semua boleh menggunakan kemudahan WIFI di Perdana Resort terutamanya di Dewan Duyung.

Selamat berblog.

16 comments:

Hasnan Hassan said...

Blog terkini ada di "My Blog List".

Untuk makluman, semua pertanyaan/komen anda akan dijawab pada malam esok 15 Januari 2010.

Selamat berkuliah.

efendy said...

Assalamualaikum...En Nan...nampaknya makin meriah blog geng-geng kita ni....sampai tak larat nak semak semua...Tahniah kepada En nan dan rakan -rakan yang kreatif dan inovatif...Kita juga bertuah dapat En. Nan...yang peka dengan perkembangan dan keperluan IT dalam pendidikan.Tahniah En Nan.

Hasnan Hassan said...

Salam,

Ustaz dan sahabat semua boleh cuba pula satu lagi saluran komunikasi iaitu 'chat' yang baru saya masukkan. Ini kita boleh sembang secara 'live' macam siaran langsung.

Selamat mencuba semua.

Sirfairuz202166 said...

wifi x leh guna lagi hari nih....mcm mana nak pratical subjek ni.harap masalah ini dapat diselesaikan secepat mungkin

rajiah81 said...

Testing.. Gambar dah kluar ke belum.

ibnu umar said...

Terima kasih di atas maklumat yang dicurahkan, semoga akan dapat meningkatkan lagi kualiti P&P pendidikan anak bangsa.saya masih kurang faham komen jurnal,harap En.Hasnan dapat jelaskan sikit,TQ.

zaimah said...

salam..en.nan...saya dah tau knp blog saya ada dua...URL memang tak sama....jadi saya perlu delete@tidak?kalau tak delete,kwn2 nak Follower mana2 satu blh ke?

rosmawaty mamat said...

en.nan saya ni guru yang tak berapa pandai it, jadi pening-pening lalat la sikit nak siapkan assignment tu, tapi berkat belajar dan tanya kawan2 bolehla sikit2. masalah saya ialah tak berapa pandai nak buat publisher.(guru yang baru belajar it).ada tak apa-apa consideration bg pihak en.nan/

rajiah 202160 said...

Salam en.hasnan, saya tidak nafikan peri pentingnya kemahiran menggunakan m.access. Kami memerlukan penerangan yg detail dlm kuliah dan harap tidak terlalu laju.

Hasnan Hassan said...

Rajjah,

Saya akan berikan manual yang lengkap. Beberapa rakan anda dah pun dapat samasa akhir kelas hari sabtu. Jangan risau, saya akan buat langkah demi langkah. Data dah ada ke?

Hasnan Hassan said...

Rosmawaty,

Dapat cari template tak? Pilih newsletter dan masukkan berita anda. Saya berikan manual pengguna. Beri e.mail di laman blog ini. Sediakan berita dan gambar-gambar.

Hasnan Hassan said...

Zaimah,

Ada 2 pilihan. Boleh blok/tahan supaya org lain tak dapat lihat. Kedua delete aja.

Hasnan Hassan said...

Ibnu Umar,

Segala kekurangan itu berpunca dari saya. Terlalu bengantung pada ICT.

Yang manjadi lebih gawat ialah apabila komputer yg disediakan tak dapat baca pen drive saya, Kedua, apabila guna komputer saya maka LCD pula tidak berfungsi.

Kali ini saya seduakan CD pula untuk back up. Terima kasih kerana memberi peringatan.

Hasnan Hassan said...

CT Fairuz,

Kali ini kita tak perlu terlalu bergantung sangat pd WIFI dan Broadband. Saya sediakan template yang statik macam gambarajah saja.

rajiah 202160 said...

Salam. En.hasnan, Saya dah siapkan data 30org dlm table dan form.
Cuma buletin xsempat buat lagi..

Hasnan Hassan said...

Rajjah,

Syabas. Jangan print lagi. Buletin lagi senang cuma kena siap berita dan gambar.